Vissza
Kérdése van?
Ne hagyjon megválaszolatlanul kérdéseket! Készséggel állunk az ön rendelkezésére.
Telefon
+36 22 510 350
Pályázzon velünk
Készüljünk együtt a jövő évre!
Tekintse meg az aktuális pályázati lehetőségeket.
Közösségi média
Csatlakozzon hozzánk a
Facebook-on.

Bírság helyett pontos árak, avagy miért hasznos és megtérülő befektetés az elektronikus polccímke már egy kisboltnak vagy trafiknak is?

2017. április 1-jéig tartott a türelmi idő, azaz addig lehetett találkozni többféle zárjegyes dohánytermékekkel a trafikokban. Helyüket újfajta megkülönböztetéssel ellátott dohánytermékek vették át, amelyekről lekerült a kiskereskedelmi eladási áron kívül a kiszerelés és az adómérték kód is. Az egyes dohánytermékek árát (mely hetente legfeljebb kétszer változhat) az értékesítési pontok számára a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. központi adatbázisa biztosítja. Itt vetődik fel a kérdés, ha hetente változnak az árak, a tulajdonosoknak mennyire okoz problémát az, hogy a polcok élein is naprakészen tartsák azokat? Erre jelent megoldást a digitális polccímke, ami automatikusan felülírja önmagát, ha az adott termékre az NDN-től új ár érkezik.

Az elektronikus polccímke nemcsak a nagyboltoknak és áruházláncoknak jelent megoldást az árcímkézésből adódó problémákra, hanem kisboltok és trafikok számára is gyors megtérülést eredményez, mindamellett elkerülhetőek a tévesen feltüntetett árakból eredő büntetések. Egyik nemzeti dohányboltot üzemeltető ügyfelünk emiatt döntött az e-címkék bevezetése mellett. Június végén a Laurel munkatársai 300 kijelzőt telepítettek a trafikba, melyet a tulajdonos a jövőben szeretne kiterjeszteni az ital és egyéb áru szekcióra is. Az elektronikus polccímkék hibamentesen működnek azóta is, az NDN-től kapott árváltozások az éjszaka folyamán frissülnek, így mire a bolt kinyit, már az aktuális árak fogadják a vevőket.

„Szerettünk volna egy optimális megoldást az árak megjelenítésére és az árváltozások kezelésére. Jelenleg a NDN Zrt. heti két alkalommal változtat árat, és mivel elég nagy árukészletet tartunk, kezdett átláthatatlanná válni ezek követése, így került a választás ez elektronikus polccímke rendszerre, ezzel elkerülve az esetleges büntetéseket is. Nagyon tetszik ez a megoldás, egészen megváltoztatta a polcképet – igényesebb, rendezettebb lett az áruk árának megjelenítése. A mindennapi munkát nagyban megkönnyíti, nem kell egyenként keresni, nyomtatni az árakat, csak ki kell küldeni az árváltozást és kész is. Maximálisan elégedett vagyok a Laureltől kapott szolgáltatás színvonalával - mind a hardver minőségével, mind az IT munkatársak szakértelmével, akik összeszerelték a rendszert és a háttérszolgáltatást is végzik.”


Laczkóné Szekeres Szilvia
Nemzeti Dohánybolt üzemeltető