Kérdése van?
Ne hagyjon megválaszolatlanul kérdéseket! Készséggel állunk az ön rendelkezésére.
Telefon
+36 22 510 350
Pályázzon velünk
Készüljünk együtt a jövő évre!
Tekintse meg az aktuális pályázati lehetőségeket.
Közösségi média
Csatlakozzon hozzánk a
Facebook-on.

Ital- és áruautomata üzemeltetők figyelem!

 

Mit kell tudni az automaták online bekötéséről?

 

Az automaták online bekötése egy NGM rendelet alapján minden üzemeltetőnek kötelező. Emiatt – hasonlóan az online kasszákhoz – minden élelmiszert árusító automatába lennie kell egy elektronikus egységnek, amivel az adóhivatal követni tudja a készülékek forgalmát.

 

Az automatákba épített egység rövidítése az AFE (Automata Felügyeleti Egység). Ezt az elektronikus információt a NAV nem közvetlenül az AFE-től kapja, hanem Felügyeleti Szolgáltatónak nevezett, erre külön engedéllyel rendelkező cégeken keresztül.

 

 

Bekötési határidő: 2017. július 1.

 

 

Hogyan kerül AFE egység az automatákba?

 

Ha eleget akar tenni az előírásoknak, az AFE egységek beszerelésére egy Felügyeleti Szolgáltatóval kell megállapodnia, aki az adatkommunikációról és igény szerint a beszerelésről is gondoskodik. Jelen pillanatban a Laurel Kft. MAFESZ megoldása műszakilag készen van, és engedélyeztetés előtt áll. Rendszerünk egy piacvezető, 16 éve sikeresen működő európai telemetria megoldáson alapul, ebbe integráltuk az AFE funkciókat.

 

Milyen előnye és hátránya származhat az új szabályokból az automaták üzemeltetőinek?

 

Azok az üzemeltető vállalkozások, akik eddig is törvényesen jártak el, most sem fognak több adót fizetni, sőt, esetenként kevesebbet is, hiszen az eszköz képes lesz a forgalmat áfakörönként is szétválasztani. Az egység beépítése egy egyszeri, beépítési költséggel jár, valamint egy megfizethető, rendszeres havidíjjal, amely fedezi az adatkommunikáció és más műszaki szolgáltatások díját. Ezek összege még nem ismert, de a kormány szabályozta, hogy a havidíj nem haladhatja meg az 5.000 Forint+ÁFA/AFE értéket, illetve már hivatalos, hogy jelentős összeggel támogatja majd a beépítés egyszeri költségét.

 

Fontos! A Laurel által fejlesztett MAFESZ szolgáltatás havidíja nemcsak a kötelező elemeket, hanem a teljes telemetriaszolgáltatást is tartalmazza.

 

 

A FELÜGYELETI SZOLGÁLTATÓ ÉS AZ AUTOMATA ÜZEMELTETŐ KAPCSOLATA

 

A vásárlásról szóló információkat / adatokat az automatába épített VencubeTAX (telemetria+AFE) a Felügyeleti Szolgáltató rendszerén keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak továbbítja. Ezzel párhuzamosan a Felügyeleti Szolgáltató Központ számos adattal látja el az automata üzemeltetőjét, aki egy jelszóval védett webes felületen nyomon követheti gépei állapotát (pl.: mekkora az árukészlet egy-egy gépben, vagy éppen azt, hogy történt-e illetéktelen pénzfelvétel a tubusokból).

 

 

Hiszünk abban, hogy az általunk ajánlott rendszer hozadékai messze felülmúlják a rendeleti szabályzat miatt kötelezővé váló költségeket és így számokban is kimutatható hatékonysággal és eredményekkel szolgálják az automatás iparág fejlődését.

 

Tudjon meg többet és regisztráljon a www.felugyeletiszolgaltato.hu vagy a www.mafesz.com oldalon és mi folyamatosan tájékoztatjuk MAFESZ rendszerünk előrehaladásáról!

 

Kapcsolat:

info@mafesz.com

www.facebook.com/felugyeletiszolgaltato